Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Πολιτική Απορρήτου της Επιχείρησης με την επωνυμία «FemShoes» (εφεξής, «Επιχείρηση»), η οποία εδρεύει στην Πετρούπολη Αττικής, Περικλέους 114, Τ.Κ.: 132 31,  για να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο η Επιχείρηση λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας μέσω των δικτυακών της τόπων και των φυσικών καταστημάτων της με τα οποία συναλλάσσεστε (εφεξής «Υπηρεσίες»).

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου καθώς και η Πολιτική μας σχετικά με τα Cookies ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα όλων των χρηστών των Υπηρεσιών της Επιχείρησης ανεξαρτήτως αν έχουν εγγραφεί ή είναι συνδρομητές σε κάποια από αυτές.

Οι Υπηρεσίες της Επιχείρησης μας απευθύνονται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα παιδιού στο πλαίσιο της προσφοράς υπηρεσίας κοινωνίας της πληροφορίας απευθείας σε αυτό που θεμελιώνεται σε συγκατάθεση, είναι δυνατή κατά τη χρήση των υπηρεσιών του FemShoes.gr, μόνον εάν το παιδί που παρέχει τη συγκατάθεση για την επεξεργασία αυτή είναι τουλάχιστον δεκαέξι (16) ετών. Εάν το παιδί είναι ηλικίας κάτω των 16 ετών, η χρήση των υπηρεσιών του FemShoes.gr και κατ΄ επέκταση η επεξεργασία των απαραίτητων για την εκτέλεση των παραγγελιών προσωπικών δεδομένων είναι δυνατή μόνον εάν και στον βαθμό που η εν λόγω συγκατάθεση παρέχεται ή εγκρίνεται από το πρόσωπο που έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού

Η παρούσα Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων περιγράφει, επίσης, τον τρόπο χρήσης, κοινοποίησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τα δικαιώματα που έχετε αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Έχοντας ως βασική προτεραιότητά μας την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, πραγματοποιούμε αυτές τις ενημερώσεις και ακολουθούμε τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation), ο οποίος σχεδιάστηκε για να εναρμονίσει τις νομοθεσίες απορρήτου σε όλη την Ευρώπη, καθώς βελτιώνει τους κανόνες διαφάνειας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες περιγράφουν την επεξεργασία των δεδομένων τους και τίθεται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από 25 Μαΐου 2018.

Συλλογή και χρήση πληροφοριών

1.Σκοπός επεξεργασίας: Με το παρόν κείμενο σας ενημερώνουμε για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Επιχείρηση, για τη δημιουργία/ διατήρηση του προσωπικού σας προφίλ καταναλωτή. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η ανάπτυξη, βελτίωση και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, καθώς και η παροχή προσωποποιημένων προτάσεων/ προσφορών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

2. Κατηγορίες δεδομένων που θα συλλέγουμε: Εφόσον συναινέσετε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, οι κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων που θα συλλέγουμε περιλαμβάνουν τα εξής: όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση, πληροφορίες που μας δίνετε εσείς μέσω της φόρμας που έχετε συμπληρώσει, μέσα από τις αγορές σας, από επικοινωνίες με την Εξυπηρέτηση Πελατών που πραγματοποιήθηκαν είτε τηλεφωνικά είτε με άλλους τρόπους (π.χ. email, επιστολή, κλπ).
Σημειώνουμε ότι η Επιχείρηση θα επεξεργαστεί τα προσωπικά δεδομένα των φυσικών προσώπων- μελών σύμφωνα με την παρούσα δήλωση και για τους σκοπούς που αναφέρονται σε αυτήν.

3. Ασφάλεια επεξεργασίας:Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντικά για την Επιχείρηση. Λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα που συλλέγουμε στο πλαίσιο της παρούσας δήλωσης υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την προστασία και τη διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων.
Ένα από τα μέτρα που λαμβάνουμε για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι η κρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Υπό τον όρο κρυπτογράφηση νοείται η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην είναι πλέον εφικτό να αναγνωριστεί συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο χωρίς τη χρήση συμπληρωματικών πληροφοριών, εφόσον οι εν λόγω συμπληρωματικές πληροφορίες διατηρούνται χωριστά και υπόκεινται σε τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν μπορούν να αποδοθούν σε ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο.
Πέρα από τεχνικά μέτρα ασφάλειας, η Επιχείρηση διαθέτει Πολιτικές και Διαδικασίες Ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

4. Άσκηση των δικαιωμάτων σας: Για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την παρούσα Πολιτική, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας που απορρέουν από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας, με επιστολή στην FemShoes.gr, Διεύθυνση Marketing, Τμήμα διαχείρισης σχέσεων πελατών-CRM, στη διεύθυνση Πετρούπολη Αττικής, Περικλέους 114, Τ.Κ.: 132 31, ή με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@femshoes.gr.
Σημειώνεται ότι από τον Μάιο του 2018 βρίσκεται εν ισχύ ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (υπ’ αριθμ. 2016/679 Κανονισμός (ΕΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου). Στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού μπορείτε να ασκήσετε επιπλέον τα εξής δικαιώματά σας που απορρέουν από τις διατάξεις του Κανονισμού:

• Πρόσβασης και διόρθωσης των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση επεξεργασίας ανακριβών δεδομένων που σας αφορούν
• Διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση που αυτά δεν είναι πλέον απαραίτητα για την παροχή μιας υπηρεσίας
• Περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας
• Εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας
• Φορητότητας των δεδομένων σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, δηλαδή το δικαίωμά σας να λάβετε τα δεδομένα σας σε κατάλληλο μορφότυπο, ώστε να είναι εφικτή τεχνικά η διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.

Επιπλέον, μπορείτε να ανακαλείτε οποτεδήποτε τη συναίνεσή σας (χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα) μέσα από το info@femshoes.gr καθώς και διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής έγγραφης καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, +30 210 6475600, email επικοινωνίας contact@dpa.gr).